Lese- og skrivevansker

Fordi det finnes mange årsaker til lese- og skrivevansker, og derfor finnes det heller ikke én oppskrift på løsning av problemet. MEN et sett effektive teknikker som kan være med og hjelpe den enkelte. Det er viktig å forstå!

Lese- og skrivevansker

Foreldre; Har du en ungdom/et barn som sliter med skolen?

Får du den hjelpen dere ønsker fra skolen? Er du bekymret om barnet ditt fikser skolen? Opplever du skolen som vanskelig?
Bruker dere mye tid på leksene? Sliter dere med lesingen? Sliter dere med matematikk? Sliter dere med å lære ordene? Er det vanskelig å konsentrere seg på skolen? Opplever dere mobbing på skolen? Utestenging? Er skolen et sant MARERITT?

Hvem passer kurset for?

Kurset anbefales Spesielt for deg som forelder med ungdom som sliter og som svarer ja på et eller flere av følgende spørsmål ovenfor!

+ lærere/pedagoger, terapeuter, PPT, sosionomer, barnevernspedagoger, dysleksiforeninger og andre som har interesse innenfor temaet.

Hvorfor klarer ikke Skolen å møte alle? 

– Fordi det finnes mange årsaker til lese- og skrivevansker, og derfor finnes det heller ikke én oppskrift på løsning av problemet. MEN et sett effektive teknikker som kan være med og hjelpe den enkelte.

2 dagers kurs:

Pris per fam. 3800,- (max 5 stykk) . Individuelt: 1900,-
I løpet av de siste 20 årene har Erling Skagseth utviklet og rafinert 9 nøkler/teknikker som møter de fleste som sliter med skole og læring, som ruster deg og barnet/ungdommen til å fikse skolen på en bedre måte!

Hva vil du/dere lære?

  • 9 NØKLER  for å mestre skolen, mhp læring lesing, skriving , regning, konsentrasjon, fokus
  • Viktigheten av arbeid med Motivasjon, Mestring, Styrking av Selvbilde/ Selvfølelse/ Selvtillit, lære elevene hvordan vi lærer og hva som skal til for å lykkes. Skape Trygghet
  • Enkle teknikker som er lett å lære, som dere ser virkningen av umiddelbart.
  • En generell leseprosedyre. Teknikker for å øke lesehastigheten.
  • En Prosedyre for å Lære nye ord, vil egentlig si å lære å skrive.
  • En prosedyre for å ta notater og arbeide med stoff.
  • Teknikker på å huske det du har lært. Fornuftig lagring
  • At læring kan være kjekt.
  • Og mye , mye mer

Mer om kurset/kursholder:

Erling Skagseth (pedagog/foredragsholder/lektor/forfatter og terapeut/coach),  har vært spesielt interessert i temaet siden 1994 og utarbeidet et sett med verktøy som vi ser virker og ledet til kurset. Han har en genuin interesse i å hjelpe ungodm som av ulike grunner sliter med møte med skolen og læring!

Kurset har blitt kjørt siden 2002 i nåværende form og kjøres primært i Stavanger for folk fra hele regionen fra Kristiandsand, Mandal, Flekkefjord, Egersund i sør til Bergen og Haugesund i Nord. De fleste kursdeltagere kommer fra Stavanger – Sandnes – Sola – Randabergområdet samt Jærkommunene Hå- Time og Klepp. Vi registerer at flere og flere kommer langveisfra. På hvert kurs har vi 2-3 kursdeltagere fra Østlandet. Vi arrangerer kurs andre steder etter avtale.

I løpet av de siste årene har har Dysleksiforbindet`s avdelinger rundt om i Norge leid Alternativet sine instruktører inn flere ganger. Det har vært kjempesuksess med fra 25 til 40 deltagere på hvert av disse 5 helgekursene og meget gode tilbakemeldinger.

Relaterte kurs:

Mental trening

Et fantastisk verktøy for endringsarbeid for å utvikle tenkning og få tilgang til ressurser for å skape de nødvendige følelsene for motivasjon og inspirasjon.

Stressmestring

I løpet av dette kurset lærer du hva stress er, og om positivt og negativt stress og hva det gjør med deg. 

Mindfulness

Kanskje det beste verktøy for å håndtere og forebygge stress. Kurset passer for alle og krever ingen forkunnskap.