Tankefeltterapi / TFT

Tankefeltterapi (TFT) er en metode som kombinerer østens kunnskap om kroppens energibaner og tradisjonell tankegang innen psykologi. Tankefeltterapi brukes til å behandle for eksempel angst, depresjon, uro, sorg og traumer. TFT bruker de samme energibanene som ligger til grunn for akupunktur og soneterapi.

Tankefeltterapi (TFT)

TFT er en enkel metode for hjelp til selvhjelp uten kjente uønskede virkninger.

Mange har kanskje forsøkt tradisjonelle terapiformer, ofte uten den ønskede effekt. De kan komme fram til en dyp forståelse av problemer og årsaker, men uten at de irrasjonelle følelsene og uønskede spenningene forsvinner. Da er TFT et verktøy som stadig oftere blir brukt.

Med TFT beholder du selvsagt evnen til å føle frykt, angst og f.eks smerter. Vi forsøker med TFT i størst mulig grad å endre intensiteten i ubehagelige følelser slik at de blir riktigere i forhold til det man tenker på eller opplever. Hvis sterke følelser avtar vil dette kunne bli avløst av sinnsro og fravær av fysisk ubehag.

Dr. Roger Callahan, USA har utviklet og forsket på metoden i 30 år. Han er psykolog med mer enn 50 års erfaring. Mats J. Uldal innførte metoden til Norge i 1997. Erling Skagseth ble som en av de første utdannet i Norge og har over 18 års erfaring med metoden.

Hvordan skjer behandlingen?

TFT gjennomføres ved at du som klient fokuserer på problemet ditt samtidig som pedagogen stimulerer punkter på kroppens energibaner med fingerbanking etter bestemte mønstre.

Pedagogen stiller underveis spørsmål som avdekker hvilke tanker som er årsaken til ubehaget og stimuleringen av punktene kan føre til at ubehaget/spenningene opphører. I TFT utnyttes kroppens eget naturlige helingssystem og behandlingsformen har ingen kjente uønskede virkninger.

2 dagers kurs:

Arbeid i grupper mellom samlingene.  Utstrakt terapeutisk trening mellom samlingene 2 obligatoriske praksidager mellom samlingene.

Vi anbefaler alle våre terapeuter å ta VEKS kurs (50 timers kurs) i regi NLH) for siden å bl medlem av NLH ( Norges største foreningen for alternative terapeuter. Da vil du bli en godkjent terapeut registrert i Brønnøysund.

TFT kan brukes ved:

  • Adferd/konsentrasjonsproblemer
  • Alle former for frykt
  • Avhengighetsfølelser
  • Forbedring av prestasjoner
  • Hodepine og muskelspenninger
  • Lese- og skrivevansker
  • Nedstemthet / depresjon
  • Vanskelige følelser
  • Stress og mye , mye mer.

Mer om kurset/kursholder:

Erling Skagseth og Mette Helen Strand er eksperter i tankefeltterapi (TFT). 

Tankefelt Terapi (TFT) er en revolusjonerende rask og effektiv metode i behandling av følelsesmessige problemer som f.eks traumer, angst, fobier, depresjon, røykeslutt og spiseforstyrrelser samt fysiske plager som skyldes spenninger.

Metoden stammer fra USA og er vist på NRK TV, TV2 samt i en rekke artikler i bl.a. Hjemmet, Allers, Mental Helse og aviser over hele landet. Paul MCKenna bruker TankeFelt Terapi i en programserie på TVNorge hvor han hjelper mennesker som ”har forsøkt alt”. Vi har behandlet mer enn 3000 mennesker med TFT. Et MUST i verktøykasse!

Erling er en av få i landet som har sertifisering i TFT Voice Diagnostics som er høyeste nivå innen TFT. Han har utviklet et unikt spesialkurs innen avanserte TFT teknikker.  Det gjør at det er mulighet å behandle over tlf. Begge tar imot klienter etter kapasitet.

Relaterte kurs:

Mental trening

Et fantastisk verktøy for endringsarbeid for å utvikle tenkning og få tilgang til ressurser for å skape de nødvendige følelsene for motivasjon og inspirasjon.

Stressmestring

I løpet av dette kurset lærer du hva stress er, og om positivt og negativt stress og hva det gjør med deg. 

Mindfulness

Kanskje det beste verktøy for å håndtere og forebygge stress. Kurset passer for alle og krever ingen forkunnskap.