Styggen på ryggen

Styggen på ryggen kan  prøve å presse deg ned og ødelegge selvtilliten. Sammen med Kongen i boken klarer du mer enn du tror!

Styggen på ryggen

Foreldre; Har du en ungdom/et barn som sliter med skolen?

Erling Skagseth og Mette Helen Strand brenner lidenskapelig for å hjelpe mennesker til å finne sin egen identitet og indre styrke. De har skrevet boken «Styggen på ryggen», tittelen som rapperen Onkel P gjorde kjent, da han i sangen beskriver sin daglige slåsskamp mot angst, panikk, frykt og dårlig selvtillit. Akkurat som sangen, er målgruppen for boken ungdommer, men den vil nå inn til absolutt alle aldersgrupper.

Om boken:

Boken gir svært gode og konkrete verktøy for å bygge opp selvtillit og mye av fokus i boka ligger på hvordan selvfølelsen kan utvikles og setter søkelys på viktige spørsmål som hvem vi er, hvordan vi tenker om oss selv, hvilke verdier vi lever etter, hvem vi føler oss knyttet til og hvilken identitet vi har. Dermed treffer boka ikke bare ungdommer, men – som det på humoristisk vis påpekes i innledningen, har den et viktig budskap til alle mennesker, uavhengig av alder.

«For meg personlig er denne boken som bensin på bålet! Den gir meg økt motivasjon til å fortsette den veien jeg har valgt for mitt liv.»

– Kjetil Fevang, innehaver og daglig leder av Brødrene Fevangs Barberstue AS.

Bli kvitt Styggen på ryggen gir verktøy som kan hjelpe mot:

Mobbing

Dårlig selvtillit

Angst og uro

Motivasjon

Tilbakemelding:

«For meg personlig er denne boken som bensin på bålet! Den gir meg økt motivasjon til å fortsette den veien jeg har valgt for mitt liv.

Likevel vil det komme mange situasjoner i livet hvor du kjenner Styggen på ryggen presse deg ned og ødelegge selvtilliten. Sammen med Kongen i boken kan DU klare mer enn DU tror!»

– Kjetil Fevang, innehaver og daglig leder av Brødrene Fevangs Barberstue AS.

Tilbakemelding:

«Flott bok i arbeid med ungdom. Det som gjør boka spesiell er jo at den treffer mennesker i alle aldre.

Jeg vil bruke boka mye i samtaler med ungdommene. Her er gode sitater og eksempler på hva som kan oppleves som vanskelig og utfordringer vi alle kan møte på. I tillegg gir boka gode innspill til valg den enkelte selv må/kan ta . Samtidig blir de vist at de ikke er alene om å oppleve vanskelige ting, og at de har valg/muligheter til selv å komme seg styrket ut av en tidligere negativ tankegang.» 

– Kjartan, Sosiallærer Tastarustå skole, Stavanger

Tilbakemelding:

«Dette er en bok jeg synes alle og enhver burde ta seg tid til å lese! Igjennom et direkte språk tar forfatterne deg med på en spennende reise i sinnet. En reise som garantert vil endre deg. Etter å ha lest boken – er du god nok som du er» 

– Camilla Dahl Johannessen fra TV 2 serien «Sykt perfekt»

Tilbakemelding:

«Denne boken er så viktig at alle skoler burde la den inngå aktiv i undervisningen sin. Tenk hvis norske skoler ikke bare kunne sette fokus på «regning i alle fag» og «lesing i alle fag», men også «psykisk helse i alle fag!»

– Astrid Kallenbach – Gustavson, Lærer Tastarustå skole

Tilbakemelding:

«Jeg synes at synes boken er kjempebra!!! Vi ønsker å bestille 29 bøker for å gi hvert utvalg en bok samt at vil vil presentere boken på neste samling i Stavanger og Haugesund. Alle elever burde hatt en slik bok.»

– Elisabeth Krohn, Leder skolemiljøutvalget i Rogaland Fylkedskommune

Skolepakke:

• Skolering av lærere (Foredrag / workshop/ samt opplæring i hvordan bruke utdelte ressurser på en enkel måte mot elever/klasser ; 2-3 timer) 
• 2-3 timer med elever (Introduksjon til  tema: Foredrag / workshop) og foredrag for FAU.

Materiale som inngår i pakken:
3 Klassesett. dvs 25 bøker x 3= 75 bøker
3 stykk lærerveiledningshefte
3 stykk – Ressurskort. Vi har lagd 130 ressurskort. 10 kategorier med ulike tema, knyttet til det å være ungdom , selvtillit, selvfølelse, kommunikasjon, verdier , mål , mobbing , klasseregler , kjøreregler, samhandling , lærestrategier m.m.

Pris: 35 000,-

Foredrag kan bestilles; 

​• Bli kvitt styggen på ryggen – ca 2 timers varighet. For FAU, Lærerkollegier, skole, universitet, andre.

Pris: 8 000,- Rogaland / 10.000,- utenfor fylket + dekking av reiseutgifter
​• Dagskurs;  Opplæring / kurs for instruktører/lærere . Pris; avtales

Mer om "Styggen på ryggen"

Når ungdommen får hjelp og verktøy til å bygge opp selvtilliten og selvfølelsen får de ekstra styrke til å takle utfordringer og motstå mobbere og andre destruktive krefter, som dessverre finnes i alle skoler. Ungdom trenger hjelp til å forstå og jobbe med og bli sjef i sitt eget liv, og lære seg teknikker for å håndtere Styggen på ryggen når den dukker opp. Øvelsene i boka er så konkrete og lettfattelige at den kan brukes som oppslagsverk og «medisin» når ungdommen sliter.

Norske skoler jobber mot mobbing og det finnes en rekke tiltak og programmer i bruk allerede. «Styggen på ryggen» er et unikt verktøy for å jobbe forebyggende mot mobbing. I tillegg gir boka gode innspill til valg den enkelte elev selv må ta for å komme seg ut av rollemønster som mobber eller mobbeoffer. De ulike temaene, øvelsene og sitatene i boka er glimrende utgangspunkt for gode og bevisstgjørende diskusjoner i klasserommet.

«Denne boken er så viktig at alle skoler burde la den inngå aktiv i undervisningen sin. Tenk hvis norske skoler ikke bare kunne sette fokus på «regning i alle fag» og «lesing i alle fag», men også «psykisk helse i alle fag»!»

– Astrid Kallenbach – Gustavson ; Lærer Tastarustå skole